יוצאים לחופשה ויש ג’קוזי ועכשיו נשאלת השאלה – האם מותר להיכנס לג’קוזי בהיריון?
והנה התשובה. ישיבה בג’קוזי נשמעת כדרך נהדרת להקלה על כאבי שרירים הקשורים להריון. אבל חשוב לנהוג בזהירות כאשר בוחרים בג’קוזי להרגעות והפגת כאבים. ג’קוזי עלול לגרום להיפרתרמיה, שהיא חום גוף גבוה מהנורמלי.
מהם החששות לגבי טבילה בג’קוזי בזמן הריון?
לפי Organization of Teratology Information Services חום גוף של Cº38.3 ומעלה יכול להעלות חששות בזמן הריון. מספר מחקרים הראו סיכון מוגבר של פגמים מולדים בתינוקות לנשים אשר היה להן חום גוף גבוה בשליש הראשון של ההריון. כמו כן ארגון The American College of Obstetricians and Gynecologists קובע כי התחממות יתר בג’קוזי בזמן הריון אינה מומלצת. ACOG גם כן ממליצים לנשים הרות לא לתת לחום גופן לעלות מעל Cº39. ג’קוזים מתוכננים על ידי היצרנים להחזיק טמפרטורה של כ 38 עד Cº 40 .לוקח כ 10-20 דקות בג’קוזי כדי להעלות את חום הגוף ל-39 או יותר.
להלן מספר צעדים שתוכלי לעשות כדי למנוע/להפחית את הסיכונים
- לתכנת את הג’קוזי כך שישמור על טמפרטורה של 38 ולא יותר
- להגביל את זמן הטבילה ל-10 דקות או פחות
- לבקר את חום המים בעזרת מדחום
- לשים לב לסימני אזהרה, כגון אם נהיה לך לא נוח או אם את מפסיקה להזיע
הפן הזיהומי – סיכון התפתחות בקטריות במים
חיידקים הנם סיבה נוספת לדאגה כאשר אישה הרה טובלת בג’קוזי – המים החמים ותחלופת הרוחצים. אלו יכולים להוות קרקע פוריה להתפתחות חיידקים במים.
מאידך, בקרה ותחזוקה שוטפת של מי הג’קוזי – יכולים לנטרל את הסיכון של חיידקים.
אם הנכם בעלי הג’קוזי – בדקו את המים טרם הטבילה וודאו כי הרמה של החומר המחטא במים הינה בטווח המומלץ. כאשר מדובר בכלור הטווח המומלץ הינו 2-4 חלקיקים למיליון.
אם הנכם שוהים במקום ציבורי – שאלו את מנהל המקום אם המים נבדקים ומתוחזקים באופן תדיר.
אזהרה – אין במאמר זה משום המלצה רפואית ובכל מקרה וספק מומלץ להיוועץ עם רופא המשפחה.